(24/12) 372 nieuwe coronabesmetting: cijfers blijven duik nemen

vrij 24 Dec 2021
Het blijft de goeie kant opgaan met de coronacijfers in onze regio. Sciensano noteert vandaag 372 nieuwe besmettingen. Dat is bijna de helft minder dan vorige week vrijdag, toen nog 714 regiogenoten een positieve test aflegden.

Kempen

In de Kempen blijft het totale aantal nieuwe besmettingen voor het eerst sinds lang onder de grens van de 200. Er zijn ook geen echte uitschieters meer. Turnhout telt met 27 nieuwe gevallen het hoogste aantal, maar als grootste stad in de Kempen is dat natuurlijk niet verwonderlijk.

Alle andere Kempense gemeenten zien minder dan 20 nieuwe besmettingen. Herentals telt 17 nieuwe gevallen, daarna volgen Westerlo (15), Mol (14), Geel en Balen (12).

Elders is het aantal positieve testen op twee handen te tellen: Kasterlee (9), Arendonk (8) en Hulshout (7). Een hele reeks gemeenten telt 6 nieuwe gevallen: Beerse, Grobbendonk, Herselt, Hoogstraten, Lille en Olen.

In Laakdal, Oud-Turnhout en Ravels legden telkens 5 inwoners een positieve test af. Dessel, Herenthout, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel en Vosselaar tellen 4 nieuwe gevallen. Retie kent 3 nieuwe besmettingen. In Vorselaar legde 2 inwoners een positieve test af.

Baarle-Hertog en Meerhout houden het vandaag op 1 nieuwe besmetting elk.

Rivierenland

In de regio Rivierenland ligt het totale aantal nieuwe besmettingen ook onder de 200. Mechelen als grootste stad telt 53 nieuwe gevallen, buurgemeente Willebroek heeft er 20 bij.

Daarna volgen Lier (18), Sint-Katelijne-Waver en Puurs-Sint-Amands (13), Bonheiden (12) en Nijlen (11).

De andere gemeenten blijven onder de 10 nieuwe vastgestelde besmettingen: Bornem en Heist-op-den-Berg (9), Putte (8), Duffel (6) en Berlaar (2).