13u43

25-jarige Fransman vlucht tegen 180 km/u van Meer tot Waasmunster

Gisterenavond rond 20 uur werd een auto met Franse nummerplaten op de E17 in Meer, bij Hoogstraten, tegengehouden door de politie voor een controle, vermoedelijk omdat de man een verkeersinbreuk had gepleegd. De 25-jarige, Franse bestuurder weigerde uit te stappen en zette de vlucht in. De man scheurde langs de E19 over de Antwerpse Ring, door de Kennedytunnel richting het Waasland. Uiteindelijk, na meer dan 70 km, loste de politie twee schoten. De auto kreeg en klapband en crashte daarom in Waasmunster tegen de vangrail, net voor de afrit. De bestuurder stapte uit zijn auto en probeerde nog te vluchten in een veld, maar daar kon de politie hem toch te pakken krijgen. Het parket van Oost-Vlaanderen liet al weten dat een grote hoeveelheid drugs gevonden werd in de auto, maar over welke soort drugs het gaat, is nog niet bekend.

Tijdens zijn vlucht haalde de man snelheden tot wel 180 km/uur. Verschillende politiezones, zoals die van Antwerpen en Brasschaat, werden ingezet om de man te achtervolgen. De wagen moest na de crash getakeld worden. Twee rijstroken waren door het ongeval ook een tijd dicht en ook tijdens de arrestatie werd de snelweg afgesloten. Dat zorgde voor lichte verkeershinder.

De bestuurder werd ter plaatse in de boeien geslagen en wordt zaterdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Hij moet niet alleen voorkomen voor drugsfeiten, maar ook voor het overtreden van tal van verkeersregels tijdens zijn vlucht.

Foto: VRT