13u04

(25/01) 99 nieuwe besmettingen: Mechelen springt eruit met +31

Er zijn de afgelopen 24 uur net geen 100 nieuwe besmettingen geregistreerd in onze 2 arrondissement. Mechelen springt eruit, met 31 nieuwe gevallen, nog een gevolg van de test van de leerlingen en leerkrachten van de Sint-Pietersschool, zoals je op onze site kan lezen.

In het arrondissement Mechelen zijn er in totaal 62 nieuwe besmettingen, de helft dus in Mechelen zelf. In Lier kwamen er 9 bij, in Nijlen 8. Sint-Katelijne-Waver krijgt er 5 bij en Bornem en Puurs-Sint-Amands 3. Verder was er één positieve test in Berlaar, Willebroek en Heist-op-den-Berg. In Bonheiden, Putte en Duffel waren er geen nieuwe besmettingen. 

In het arrondissement Turnhout blijt het aantal nieuwe gevallen erg beperkt: het zijn er in totaal maar 37. Hoogstraten blijftde zwaarst getroffen stad met +9. In Geel en Merksplas, een buurgemeente van Hoogstraten, zijn het er 4 vandaag en In Ravels en Mol 3. Oud-Turnhout kreeg er 2 bij, net als Arendonk. Eén extra besmetting is er in Balen, Dessel, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Meerhout, Turnhout, Westerlo en Laakdal. 

Vosselaar,Vorselaar, Rijkevorsel, Retie, Olen, Hulshout, Herselt, Beerse en Baarle-Hertog bleven gespaard van nieuwe besmettingen.