(25/05) Forse daling: aantal besmettingen zakt tot 75!

din 25 mei 2021
Gezondheidsinstituut Sciensano bezorgde ons vandaag opnieuw een overzicht van het aantal coronabesmettingen. Wat meteen opvalt is dat de som voor beide regio’s flink wat lager ligt dan de voorbije dagen: 75 ! Maar het is dinsdag en de cijfers volgen na een verlengd weekend dus dat kan uiteraard het resultaat mee beïnvloeden. In Kempen liepen 41 inwoners een besmetting op, in de regio Rivierenland ligt dat aantal nog lager. Daar waren er 34.

41 in Kempen

Koploper in de Kempen is de gemeente Rijkevorsel met 6 besmettingen, Beerse volgt met 5. Telkens 3 besmettingen in Baarle-Hertog, Geel en Merksplas. 7 gemeenten hebben 2 besmettingen: Westerlo, Ravels, Meerhout, Lille, Kasterlee, Herenthout en Herselt.

1 besmetting telkens in Balen, Grobbendonk, Hoogstraten, Oud-Turnhout, Turnhout, Vosselaar en Laakdal. 8 gemeenten noteerden geen nieuwe besmettingen: Arendonk, Vosselaar, Retie, Olen, Mol, Hulshout, Herentals en Dessel.

34 in Rivierenland

In de Mechelse regio vallen vooral Heist-o/d-Berg met 9! en Putte en Puurs-St.-Amands met allebei 5 nieuwe besmettingen. In Heist-o/d-Berg misschien nog naweeën van de Indiase variant waar ze vorige week voor waarschuwden.

Ook de stad Mechelen telt er 7 bij. 4 inwoners in Willebroek liepen een coronabesmetting op. Bij de andere gemeenten bleef het aantal beperkt tot 1: Berlaar, Bonheiden, Bornem en St.-Kat.-Waver. 2 gemeenten bleven zonder nieuwe besmettingen: Duffel en Nijlen.