12u32

(26/01) 74 nieuwe besmettingen: laag cijfer op dinsdag

Sciensano meldt vandaag 74 nieuwe besmettingen bij ons, dat is een laag cijfer, maar klassiek op dinsdag. Omdat er in het weekend minder wordt getest, en die resultaten dinsdag erbij worden geteld.

In het arrondissement Mechelen gaat het over 31 nieuwe besmettingen. 6 in Mechelen en 5 in Duffel, dat kan te maken hebben met de uitbraak in het Sint-Norbertusinstituut.

Verder zijn er 4 nieuwe positieve testen in Lier en 3 in Bornem,Heist-op-den-Berg, Nijlen en Willebroek. Twee nieuwe besmettingen zijn er in Putte en Puurs-Sint-Amands. Berlaar, Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver bleven gespaard van nieuwe corona-gevallen. 

In het arrondissement Turnhout blijft Hoogstraten het zwaarst getroffen, dat is al bijna anderhalve week zo. Er zijn 6 nieuwe besmettingen, net als in Mol en Turnhout. In Herselt zijn er 5, in Westerlo 4, in Ravels 3. 

Lille, Geel en Hulshout krijgen er 2 bij. Eentje in Baarle-Hertog, Balen, Dessel, Grobbendonk, Herenthout, Meerhout en Oud-Turnhout. En er kwamen geen nieuwe besmettingen bij in Arendonk, Beerse, Herentals, Kasterlee, Merskplas, Olen, Retie, Rijkevorsel, Vorselaar, Vosselaar en Laakdal.