23u41

26/04: Cijfers stagneren, op hetzelfde peil als week terug

Gezondheidsinstituut Sciensanso maakte opnieuw de coronacijfers bekend. Na het weekend worden er traditioneel minder besmettingen vastgesteld. Maar die verwachte en zo gehoopte daling blijft toch uit. Meer zelfs het aantal besmettingen blijft hangen op een peil van een goede week terug, toen waren het er 151 nu 154.

Ook waren er dan 7 gemeenten die geen nieuwe besmetting hadden. Nu zijn dat er amper 2. Zo raakten er in Rivierenland 60 mensen besmet met het coronavirus. In Kempen loopt dat aantal op tot 94.

Rivierenland telt 60 coronabesmettingen

In Rivierenland heeft enkel stad Mechelen dubbele cijfers: 19. Ook zijn er in alle gemeenten besmettingen geteld. 7 in Lier en in Putte, 6 in Bornem, telkens 4 in Bonheiden, Willebroek en Nijlen. Heist-o/d-Berg heeft er 3. In Duffel en St.-Kat.-Waver liepen telkens 2 inwoners een covid’19-besmetting op. In Berlaar en Puurs-St.-Amands ging het om één nieuw geval.  

Kempen heeft 94 nieuwe gevallen, 2 gemeenten zonder

Koplopers net als vorige week zijn de steden Turnhout (19) en Hoogstraten (15). Pas daarna volgen met kleinere aantallen Geel (6), Meerhout (5), Laakdal (5), Olen (5). 4 nieuwe coronabesmettingen werden er vastgesteld in Rijkevorsel, Balen en Arendonk. Herentals en Ravels hebben er 3.

7 gemeenten tellen er 2: Westerlo, Retie, Mol, Merksplas, Kasterlee, Herenthout en Beerse.  Nog eens 7 gemeenten moesten 1 besmetting registreren: Vosselaar, Oud-Turnhout, Lille, Hulshout, Grobbendonk, Dessel en Baarle-Hertog.

De besten van de klas waren vandaag Herselt en Vorselaar.