12u23

(26/11) Aantal nieuwe coronabesmettingen toch weer gestegen naar 172

In het arrondissement Mechelen zijn er de afgelopen dag 65 nieuwe coronabesmettingen bijgeteld. De 2 grote steden zijn de uitschieters met 14 extra mensen die besmet zijn geraakt in Lier en 12 in Mechelen-stad. In het arrondissement Turnhout zijn het er 107. Uitschieter is de stad Turnhout met 16 extra besmette mensen wat gelinkt is aan 2 woonzorgcentra in de stad waarover we gisteren berichtten. In beide arrondissementen zien we dus weer een stijging.

Maar 2 gemeenten zijn vrij van nieuwe besmettingen

In het arrondissement Mechelen circuleert het virus ook nog flink in Bornem met 8 nieuwe besmettingen en in Willebroek met 6 nieuwe gevallen. In Bonheiden en Puurs-Sint-Amands zijn het er 5.

Heist-op-den-Berg telt 4 nieuwe gevallen en Duffel en Nijlen 3. In Putte zijn het er 2 net als in Sint-Katelijne-Waver en in Berlaar gaat het om 1 iemand.

 

In het arrondissement Turnhout is Mol nog altijd gevoelig want er komen 12 besmettingen bij voor Arendonk met 10 en Balen, Geel en Hoogstraten met 8. Beerse telt 5 nieuwe gevallen. Heel veel gemeenten noteren er 3: Herentals, Herselt, Hulshout, Lille, Ravels, Retie, Westerlo en Laakdal.

In Herenthout, Kasterlee, Olen, Oud-Turnhout, Rijkevorsel en Vosselaar zijn 2 extra mensen besmet geraakt. 1 nieuwe besmetting is er in Dessel, Meerhout, Merksplas en Vorselaar.

In het kleine Baarle-Hertog maar ook in Grobbendonk zijn er geen nieuwe gevallen gemeld.