13u27

(27/4) 81 nieuwe besmettingen: laagste dinsdagcijfer in april

81 nieuwe besmettingen meldt Sciensano vanmorgen in de Kempen en Rivierenland, dat is het laatste cijfer op dinsdag deze maand. Klassiek komen dan de weekendtesten in de cijfers, en in het weekend wordt er minder getest. Maar het is dus wel het laagste cijfer deze maand op dinsdag, terwijl er net opnieuw meer wordt getest.

In de zone Rivierenland gaat het om 38 nieuwe gevallen. In Heist-op-den-Berg waren er 8 bijkomende besmettingen, in Mechelen 7. In Putte, Willebroek en Puurs-Sint-Amands tellen we er 5 bij, 4 in Sint-Katelijne-Waver en 3 in Lier. In Nijlen eentje en in Berlaar, Bonheiden, Duffel en Bornem waren er geen nieuwe covid-gevallen. 

In de Kempen dan: daar zien we 5 bijkomende besmettingen in Balen en Turnhout. 4 in Geel, Lille Hoogstraten en Mol en 3in  Herenthout en Oud-Turnhout, 2 in Herentals en eentje in Beerse, Dessel, Hulshout, Kasterlee, Meerhout, Merksplas en Retie. 

Heel wat gemeenten bleven dus gespaard van nieuwe besmettingen: Arendonk, Baarle-Hertog, Grobbendonk, Olen, Ravels, Rijkevorsel, Vorselaar, Vosselaar, Westerlo en Laakdal.