17u43

286 nieuwe coronabesmettingen in de regio (14/10)

Het aantal coronabesmettingen in onze regio blijft bijzonder hoog. In het arrondissement Mechelen zijn 148 mensen bijkomend besmet geraakt, in het arrondissement Turnhout 138.

Mechelen blijft koploper, in Kempen is Mol hotspot

De stad Mechelen noteert 70 nieuwe coronagevallen, mogelijk gaat het om een optelsom van cijfers die zijn blijven liggen na het weekend. In Willebroek (zie apart artikel) komen er 17 besmettingen bij, in Puurs-Sint-Amands 12 en in Duffel 10. 9 nieuwe gevallen zijn er in Bonheiden, 8 in Lier en 6 in Bornem en Sint-Katelijne-Waver. Putte noteert 5 nieuwe gevallen, Nijlen 3 en Heist-op-den-Berg 2. Alleen in Berlaar is er geen bijkomende besmetting.

De gemeente Mol doet er 19 besmettingen bij de afgelopen dag, maar ook het kleine Beerse noteert 14 nieuwe gevallen. (zie apart artikel) 11 nieuwe gevallen zijn er in Turnhout en Herentals en 10 in Olen. Merksplas heeft 8 nieuwe besmettingen, Retie 7, Westerlo, Hoogstraten, Herenthout en Rijkevorsel noteren er 6. 4 nieuwe gevallen zijn er in Laakdal, Grobbendonk, Geel en Ravels, Lille heeft er 3 en Vorselaar en Hulshout 2. 1 nieuwe besmetting is er in Herselt, Baarle-Hertog, Vosselaar, Arendonk en Dessel. Alleen Oud-Turnhout en Meerhout hebben geen nieuwe besmetting.