18u15

3 jaar cel voor slotenmaker die Beersenaar 400.000 euro aftroggelde

De rechter in Turnhout heeft een twintiger uit Nederland veroordeeld tot drie jaar cel voor oplichting. De man werkte als slotenmaker en kon een zeventiger uit Beerse maar liefst 398.000 armer maken. Het slachtoffer contacteerde de slotenmaker in mei 2019 nadat hij zich had buitengesloten. Bij die opdracht zag de slotenmaker dat de man veel geld in huis had.

27 keer geld opgevraagd

Hij bleef de man in de maanden daarna lastig vallen en hij kon hem nog 27 keer overtuigen om geld te geven. Het was de bediende van een lokaal bankkantoor die op 29 mei 2020 de politie verwittigde. Hij vertelde dat de 77-jarige man uit Beerse al een tijd grote bedragen cash geld opnam en zou worden afgeperst door een slotenmaker.

De rechter in Turnhout veroordeelde de slotenmaker, een 28-jarige man uit Den Haag, voor oplichting van een kwetsbaar persoon. De twintiger krijgt drie jaar cel waarvan één met uitstel en een boete van 16.000 euro. Een kompaan die een paar keer mee naar Beerse afzakte om het geld op te halen, wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel.