5u24

(3/12) 212 nieuwe coronabesmettingen, opnieuw flink meer door uitbraken in wzc's

De daling die we de afgelopen dagen zagen in het aantal nieuwe coronagevallen wordt vandaag teniet gedaan. In onze beide arrondissementen is er weer een stijging. 6 gemeenten hebben dubbele en vaak hoge cijfers. In het arrondissement Turnhout zijn er 153 nieuwe besmettingen en in het arrondissement Mechelen 59.

Arendonk (+31) en Mol (+30) zijn absolute uitschieters

De gemeente Arendonk had in het weekend al flink meer besmettingen maar nu zijn er ineens 31 bijgeteld, gelinkt aan een uitbraak op campus De vrijheid van de woonzorggroep Arendonk. In Mol gaat het nog altijd om besmettingen in De Witte Meren die in het getal van 30 nieuwe gevallen zitten.

Hoogstraten heeft 14 nieuwe besmettingen ondermeer in wzc Stede Akkers. In Turnhout komen er 13 nieuwe besmettingen bij.

Westerlo, Beerse, Ravels en Balen noteren 7 nieuwe gevallen, Rijkevorsel, Merksplas en Geel 5. In Oud-Turnhout hebben 4 extra mensen corona opgelopen, In Dessel, Grobbendonk en Herentals 3 en in Retie en Laakdal 2.

1 nieuwe besmetting is er in Hulshout, Kasterlee, Lille, Vorselaar en Vosselaar. Olen, Meerhout, Herselt, Herenthout en Baarle-Hertog zijn vrij van nieuwe coronabesmettingen.

 

Mechelen (+19) en Lier (+12) zijn koplopers

De stad Mechelen heeft als grootste stad zoals bijna elke dag de meeste nieuwe gevallen: 19. Lier is 2de met 12 en Puurs-Sint-Amands 3de met 8.

In Sint-Katelijne-Waver zijn 5 extra mensen besmet geraakt, in Willebroek 4 en in Putte en Bornem 3. 

Berlaar, Bonheiden, Duffel, Heist-op-den-Berg en Nijlen noteren 1 nieuwe besmetting.