18u21

32-jarige fietsster in kritieke toestand, dochtertje van 1,5 lichtgewond

Een 32-jarige fietsster is vanmorgen ernstig gewond geraakt bij een ongeval in de Hertstraat in Sint-Katelijne-Waver. Haar dochtertje van 1,5 jaar werd lichtgewond.

Het ongeval gebeurde rond 10.30 uur. De fietsster, en haar dochtertje dat achterop zat, werd op het kruispunt van de Hertstraat met de Clemenceaustaat aangereden door een vrachtwagen. Die kwam vanuit de Clemenceaustraat en reed de Hertstraat op in de richting van de Liersesteenweg. Hij maakte vervolgens een achterwaartse beweging waarbij hij de vrouw aanreed. De 32-jarige vrouw uit Putte werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, eerst naar het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen en daarna naar het UZA in Edegem. Haar dochtertje liep door de val schaafwonden op.

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse om dat te  onderzoeken. De 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Geel legde een negatieve alcoholtest af. In het kader van het onderzoek werd zijn rijbewijs wel voor 15 dagen ingetrokken. Straks meer in RTV Vandaag.