9u49

(3/4) Opvallend weinig besmettingen in Rivierenland

De afgelopen 24u werden in de Kempen en de regio Mechelen 215 nieuwe covid-besmettingen vastgelegd. Daarmee lijkt er een lichtjes dalende tendens in onze regio. Want de voorbije dagen gingen de cijfers telkens mondjesmaat omlaag. Toch moeten we voorzichtig met te snelle conclusies, want de voorbije dagen waren er nog massale testings in enkele scholen. En die cijfers zijn duidelijk nog niet opgenomen in de statistieken.

Mechelen en Willebroek pieken

Voor Berlaar kwam er maar 1 besmetting bij. Maar daar werden vrijdag nog alle leerlingen van de basisschool in deelgemeente Heikant getest. Die cijfers zullen de komende dagen nog moeten binnenkomen. In Sint-Katelijne-Waver kwam er zelfs geen enkele besmetting bij. En ook Bonheiden (1), Duffel (2) en Puurs-Sint-Amands (2) tonen positieve cijfers. In Bornem, Nijlen en Putte waren er 4 positieve testen.

Aan de andere kant zijn er de grotere steden en gemeenten die toch fors meer besmettingen noteren. Heist-op-den-Berg bijvoorbeeld telde er 9 en Lier 7. De echt grote pieken zijn er in Mechelen en Willebroek die dubbele cijfers noteren. Mechelen 18 nieuwe besmettingen en Willebroek 13.

Alles samen waren er in de regio Mechelen, Rivierenland dus, 65 positieve gevallen de afgelopen 24u. Dat zijn er fors minder dan de voorbije dagen toen het aantal nieuwe besmettingen rond de 100 schommelde.

Groot vs. klein

In de Kempen valt het op dat de kleinste gemeenten ook de beste cijfers hebben. Baarle-Hertog en Vorselaar, onze twee kleinste gemeenten, telden geen enkele nieuwe besmetting de afgelopen 24 u.

En de steden en gemeenten met veel inwoners zoals Geel (22), Hoogstraten (18), Mol (13) en Turnhout (17) kampen allemaal met dubbele cijfers. En die tendens zien we daar al een paar dagen op een rij.

Ook in Arendonk (6), Balen (5), Beerse (4), Hulshout (5), Kasterlee (5), Lille (7), Meerhout (4), Oud-Turnhout (9), Retie (4), Westerlo (5) en Laakdal (4) gaat het virus nog goed rond.

Alle andere Kempense gemeenten hadden 3 besmettingen of minder. Alles samen goed voor 150 nieuwe besmettingen in de Kempen. En dat is toch wat meer dan de voorbije dagen.

Vaccinaties

Intussen zijn in de Kempen en de regio Mechelen alles samen meer dan 42 000 mensen volledig gevaccineerd. De afgelopen 24u kregen vooral in Geel en Mechelen nog mensen hun tweede spuitje, meer dan 150. In Lier waren het er net geen 100.

De afgelopen week was er een versnelling van de vaccinaties merkbaar. Er werden ook meer vaccins geleverd. En zeker de volgende weken zouden er nog moeten bijkomen.

Om te weten hoeveel inwoners in jouw gemeente al volledig ingeënt werden tegen corona, kan je altijd onze vaccinatiekaart checken.

 

Foto: archiefbeeld