20u19

35 Maanden cel voor man uit Vosselaar met 2 kilo cocaïne en 6000 XTC-pillen

Een 35-jarige man uit Vosselaar heeft van de rechter in Turnhout een celstraf van 35 maanden gekregen voor drugsbezit. Tijdens een politiecontrole op 31 december 2020 werd hij betrapt met maar liefst 2 kilogram cocaïne en 30.000 euro cash. Bij een huiszoeking in zijn bedrijf in Beerse werd nog meer drugs gevonden, onder meer nog eens 6000 XTC-pillen gevonden.

Voor de rechter beweerde de man dat hij de drugs enkel bij hield voor iemand anders en dat hij niet zelf in drugs handelde. Voor wie hij dat deed, wilde hij niet zeggen "uit schrik voor represailles".

Naast een celstraf kreeg de man uit Vosselaar ook een boete van 40.000 euro en werd ook nog eens meer dan 30.000 verbeurd verklaard.

Sky-ECC onderzoek

De man is intussen ook aangehouden in een andere zaak: het zogenaamde Sky-ECC onderzoek. Het grote drugsonderzoek in Antwerpen waarbij een netwerk met geëncrypteerde berichten werd blootgelegd. De man uit Vosselaar wordt ervan verdacht om een politie-inspecteur van de politiezone Antwerpen te hebben betaald voor informatie uit de politiedatabank.