14u32

3.500 extra uitnodigingen vertrokken voor extra prik na Johnson & Johnson

Afgelopen weekend vertrokken 3.500 uitnodigingen naar inwoners van de eerstelijnszone Baldemore die eerder dit jaar gevaccineerd werden met Johnson & Johnson. Het gaat hier over een extra prik met Pfizer voor inwoners van alle leeftijden, dus niet uitsluitend de 65-plussers. De betrokken inwoners uit Mol, Balen, Retie en Dessel krijgen de komende dagen een uitnodiging in de brievenbus voor 29 of 30 november, 1 of 2 december.

Voor Johnson & Johnson werd de wachttijd tussen de initiële vaccinatie en de extra prik door de hogere overheid teruggebracht tot twee maanden.

Voor inwoners die gevaccineerd werden met Astra Zeneca of Pfizer gelden respectievelijk 4 en 6 maanden als minimale wachttermijn. Bovendien gaat het voor deze vaccins in de huidige fase nog uitsluitend om 65-plussers.
Veel inwoners hebben de minimale wachttermijn – zeker voor Pfizer – nog niet bereikt, waardoor ze nog even moeten wachten op een uitnodiging. Voor de inwoners die werden geprikt met Astra Zeneca verwachten ze zo snel mogelijk een grote uitnodigingsronde. Dit zou deze week of volgende week kunnen gebeuren.

Late beslissers

Late beslissers die zich alsnog willen laten vaccineren, blijven nog steeds welkom om zich aan te melden. Dit kan het eenvoudigst via het callcenter van het vaccinatiecentrum op 014 38 90 47. Je krijgt dan meteen een voorstel van prikmoment.
Meer info: Vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, callcenter@elzbaldemore.be, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be