1u53

384 nieuwe coronabesmettingen verspreid over alle 39 gemeenten (21/10)

Het aantal nieuwe besmettingen in de regio blijft hoog en zit net onder de 400 gevallen: er zijn 166 nieuwe coronagevallen in het arrondissement Mechelen en 218 in het arrondissement Turnhout.

Mechelen en Lier sterkste stijger

In de stad Mechelen komen er 33 gevallen bij en in Lier 26. Ook Willebroek zit hoog met 21 nieuwe gevallen. In Heist-op-den-Berg raakten 18 mensen bijkomend besmet en in Duffel en Puurs-Sint-Amands 16. In Putte zijn 9 nieuwe besmettingen geteld, in Bornem en Bonheiden 7, in Sint-Katelijne-Waver en Nijlen 5 en in Berlaar 3.

Balen en Mol sterkste stijger

In Balen zijn er de afgelopen dag  23 besmettingen bijgekomen wat heel veel is voor de gemeente. In Mol blijft het aantal nieuwe gevallen ook hoog met 18, net als in Retie met 15 nieuwe besmettingen. Geel heeft 14 nieuwe gevallen net als Hoogstraten. Rijkevorsel en Beerse elk 12, Herentals en Turnhout elk 11.

In Westerlo zijn 10 mensen bijkomend besmet geraakt en in Merksplas 9. Hulshout telt 7 nieuwe gevallen, Dessel, Kasterlee, Lille en Vosselaar 6. In Herselt gaat het om 5 nieuwe besmettingen, net als in Laakdal en Oud-Turnhout. 4 nieuwe besmettingen komen er bij in Meerhout, Grobbendonk en Olen. In Vorselaar en Herenthout zijn er 3 nieuwe gevallen, in Baarle-Hertog en Arendonk 2 en in Ravels 1.    

Geen enkele gemeente in onze regio is coronavrij.