1u08

(4/6) 108 nieuwe besmettingen: hoogste aantal in 2 weken

Slecht nieuws van het besmettingenfront want het coronavirus wint weer aan kracht in onze regio. Het is 2 weken geleden dat het aantal nieuwe besmettingen nog zo hoog laag en er zijn ook weer verschillende gemeenten met een dubbel cijfer. In de Kempen stijgt het aantal nieuwe gevallen van 38 naar 64 en in Rivierenland van 35 naar 44.

2 keer dubbel cijfer in de Kempen

Hoofdstad Turnhout doet er 15 nieuwe besmettingen bij en het veel kleinere Hoogstraten 11. Daar is er ondermeer een cluster in de VITO-school. De scholieren van een aantal klassen worden daar vandaag getest.

Laakdal heeft 8 nieuwe gevallen wat veel is voor die gemeente. Mol heeft 5 nieuwe besmettingen en Geel 4.

In Vosselaar, Herenthout en Beerse zijn 3 extra mensen besmet geraakt en in Balen en Merksplas telkens 2.

8 Kempense gemeenten hebben 1 nieuwe besmetting en 9 gemeenten hebben er geen.

 

2 keer dubbel cijfer in Rivierenland

Mechelen noteert 14 nieuwe coronagevallen en Willebroek heeft er 11 en dat is duidelijk meer dan de afgelopen dagen.

In Lier zijn er 5 extra mensen besmet geraakt en in Nijlen 3. Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Putte, Heist-op-den-Berg en Duffel hebben 2 nieuwe gevallen, Bornem heeft er 1 en Berlaar en Bonheiden zijn vrij van nieuwe besmettingen.

5055 volledig gevaccineerden erbij

Mechelen doet er met 612 de meeste volledig gevaccineerde inwoners bij voor Herentals met 409 en Westerlo met 408. In Kasterlee zijn het er 351, in Willebroek 333 en in Lille 320.

Puurs-Sint-Amands telt er 249 inwoners met 2 spuitjes of één spuitje Janssen, Herselt 239 en Olen en Heist-op-den-Berg 235.

In de andere gemeenten zijn de aantallen lager.

Het totale aantal volledige inentingen tegen corona kan u per gemeente terugvinden op het vaccinatiekaartje op onze website.