7u51

(4/9) Opnieuw minder dan 100 besmettingen

Nadat er de twee voorbije dagen telkens meer dan 100 nieuwe besmettingen werden vastgesteld door Sciensano, meldt het gezondheidsinstituut vandaag 81 nieuwe corona-gevallen in de Kempen en Rivierenland. Dat is dus iets minder dan de voorbije dagen. Maar de cijfers blijven globaal schommelen rond hetzelfde niveau als vorige week.

Vooral minder in Mechelen

In Rivierenland zijn er alles samen 52 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dat zijn er 20 minder dan een dag ervoor. En die daling is bijna volledig toe te schrijven aan de stad Mechelen zelf. Daar waren er 18 nieuwe gevallen, tegenover 32 een dag eerder.

In Lier waren er 8 positieve testen. Dat is 'normaal' voor een stad als Lier. 6 nieuwe besmettingen in Sint-Katelijne-Waver en 5 in Bonheiden zijn er voor die gemeenten relatief veel.

In Heist-op-den-Berg kwamen er 4 nieuwe corona-gevallen bij. Wat dan weer weinig is in vergelijking met het aantal inwoners. Ook in Willebroek waren het er 4.

Alleen in Duffel was er de afgelopen 24u geen enkele positieve test. Alle andere gemeenten in Rivierenland hadden 1 of 2 nieuwe besmettingen.

Amper uitschieters in de Kempen

In de Kempen zijn er maar 2 echte uitschieters. In Geel testten 7 inwoners positief op corona. In Balen waren het er 4. Voor een stad als Geel is dat geen uitzonderlijk hoog getal. In Balen is dat dan weer relatief veel. Daarnaast zijn er ook nog 2 gemeenten met 3 nieuwe coronagevallen. Dat zijn Hoogstraten en Mol.

Er zijn 11 Kempense gemeenten waar er de afgelopen 24u geen enkele coronabesmetting bijkwam. Dat zijn Arendonk, Beerse, Grobbendonk, Hulshout, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Olen, Retie en Vosselaar.

Alle andere gemeenten in de Kempen hadden maar 1 nieuwe coronabesmetting. Ook Turnhout, wat voor de grootste stad van de Kempen weinig is. Dat brengt het totaal aantal nieuwe besmettingen in de Kempen op 29.

 

Foto: archiefbeeld