0u06
De wereld vandaag
vrijdag 20 mei
21°C
1 km

5 jaar voor kinderbijter Turnhout, moeder veroordeeld voor schuldig verzuim

De zogenaamde kinderbijter uit Turnhout is veroordeeld voor 5 jaar. De man krijgt de effectieve celstraf opnieuw voor mishandeling van een kind. Dit keer het zoontje van 3 van zijn nieuwe vriendin. Negen keer kwam de jongen bont en blauw naar school, en drie keer belandde hij op de spoedafdeling. De moeder van de jongen kreeg een jaar met uitstel voor schuldig verzuim.

Mishandeling stiefdochter

Een 36-jarige man uit Turnhout kreeg de straf voor de mishandeling van zijn 3-jarig stiefzoontje. De man werd al eens veroordeeld tot 7 jaar cel voor gelijkaardige feiten. Toen mishandelde hij zijn stiefdochter die op het moment van de feiten ook 3 was. De kleuter kreeg klappen in het gezicht en hij beet haar in het gezicht. Het leverde hem de bijnaam ‘Kinderbijter’ en een celstraf van 7 jaar op.

Deze keer mishandelde hij zoontje van zijn huidige vriendin maandenlang mishandeld. De school van het kind heeft negen keer gemeld hoe het jongetje bont en blauw op school toekwam. De politie kreeg ook melding van verschillende ziekenhuizen waar het kind gewond op de spoedafdeling was beland. Eén keer met zware verwondingen aan de hals waardoor het kindje ademhalingsproblemen had.Het jongetje verblijft momenteel nog in een pleeggezin.