0u33

502 pv’s voor te snel rijden aan werken Leuvensesteenweg

Afgelopen weekend werden er extra snelheidscontroles uitgevoerd op de omleidingswegen ter hoogte van de werken op de Leuvensesteenweg. Maar liefst 502 bestuurders werden op de bon gezet door de politie van de zone Mechelen-Willebroek.

75 km/u ipv 30 km/u

In totaal werden 7.857 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd.  De politie stelde maar liefst 502 processen-verbaal op.  In de Hanswijkvaart t.h.v. de Bautersemstraat duwde een bestuurder zijn gaspedaal in tot maar liefst 75 km/u i.p.v. max. 30 km/u. Hij zal gedagvaard worden voor de politierechtbank met het oog een rijverbod. 

Ook in andere straten werden bestuurders betrapt. In de Dellingstraat reed een bestuurder 60 km/u i.p.v. max. 30 km/u. en ook in de Motstraat reed dan weer een bestuurder te snel. Hij reed 55 km/u i.p.v. max. 30 km/u. 

Nog tot en met november wordt er opnieuw hard gewerkt aan de Leuvensesteenweg in de Mechelse deelgemeente Muizen. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt er de fietspaden en de bushaltes. Daarnaast zijn er nog werken aan de zogenaamde fietspuzzel voor het stationsproject.