9u25

(5/4) 150 nieuwe besmettingen: piek lijkt bereikt

De piek van het aantal besmettingen lijkt nationaal bereikt, maar ook bij ons. Er zijn vandaag nog 150 nieuwe besmettingen, al kan het paasweekend natuurlijk ook voor wat rust gezorgd hebben in de triagecentra.

In Rivierenland zien we 64 nieuwe besmettingen met corona: 15 in Mechelen zelf, in Putte en Willebroek zijn het er 8. Heist-op-den-Berg, Puurs-Sint-Amands, Bornem en Berlaar tellen er 5, in de laatste gemeente is er een uitbraak(je) op de school in Heikant, waarover we al eerder hebben bericht. Lier had 4 extra positieve testen. In Nijlen, Sint-Katelijne-Waver en Duffel zijn het er 3 en in Bonheiden geen enkele.

In de Kempen zijn er geen grote uitschieters meer. Arendonk telt 8 nieuwe besmettingen, Geel en Turnhout 7. Dat zijn de gemeenten met de hoogste cijfers. Verder zijn er 6 nieuwe gevallen in Kasterlee en Beerse, 5 in Rijkevorsel en Hoogstraten. 

Heel wat gemeenten tellen 4 nieuwe besmettingen: Herentals, Grobbendonk, Herselt, Mol, Retie en Westerlo. Drie tellen we er in Herenthout, Lille en Merksplas. En 2 in Hulshout, eentje in Balen, Dessel, Meerhout, Oud-Turnhout, Ravels, Vorselaar en Laakdal. Tot slot: Vosselaar,Olen en Baarle-Hertog telden geen nieuwe coronabesmettingen.

En wat de vaccinaties betreft: er kwamen er op Paaszondag geen bij in onze regio.