0u31

(5/6) Trend blijft toch dalend

Hoewel het gisteren even de verkeerde kant leek uit te gaan met het aantal besmettingen in onze regio, lijkt vandaag de dalende tendens toch bevestigd. Gisteren waren er plots weer meer dan 100 besmettingen in de Kempen en Rivierenland. Maar voor vandaag noteert gezondheidsinstituut Sciensano toch weer een derde minder besmettingen: 67 in totaal. En dat ligt in de dalende lijn van de rest van de dagen en weken. Mogelijke ging het gisteren dus om een uitzonderlijke piek.

Grote steden

Niet helemaal onlogisch zijn het Mechelen en Lier, de grote steden met veel inwoners, die de hoogste cijfers noteren in Rivierenland. In Mechelen kwamen er 11 nieuwe besmettingen bij. In Lier 5. In Willebroek kwamen er maar 3 besmettingen bij. Dat zijn er een pak minder dan gisteren. Ook voor Puurs-Sint-Amands zijn het 3.

Voor alle andere gemeenten in Rivierenland alleen maar positieve cijfers. In vier gemeenten testte er maar 1 persoon positief op corona de afgelopen 24u. Het gaat om Berlaar, Bonheiden, Heist-op-den-Berg en Putte. En dan zijn er ook nog eens 4 gemeenten waar er geen enkele besmetting bij kwam: Bornem, Duffel, Nijlen en Sint-Katelijne-Waver.

Positieve cijfers

In de Kempen zijn er maar liefst 12 gemeenten zonder nieuwe besmettingen. Dat is dus in bijna de helft van de Kempense gemeenten. Het zijn Baarle-Hertog, Balen, Dessel, Grobbendonk, Hulshout, Kasterlee, Lille, Olen, Ravels, Vorselaar, Vosselaar en Westerlo.

En ook hier zijn het de grotere steden waar de meeste positieve gevallen zijn bijgekomen. In Turnhout 10 en in Geel 6. Ook Hoogstraten heeft meestal wat meer besmettingen. Vandaag zijn het er 4.

In alle andere Kempense gemeenten schommelt het aantal nieuwe besmettingen tussen de 1 en de 3.

 

Foto: archiefbeeld