12u02

(5/8) Coronacijfers in Rivierenland en Kempen bijna gehalveerd

Het gaat de goede kant op met de coronacijfers, waar we vorige week in beide regio’s nog 1823 nieuwe besmettingen waarnamen, staat de teller nu nog maar op 917, bijna de helft minder.

Regio Rivierenland

Sinds afgelopen dinsdag zijn de coronacijfers in regio Rivierenland gehalveerd. Op drie dagen tijd werden er 402 positieve coronatesten afgelegd, dat zijn er 425 minder dan drie dagen geleden. De cijfers gingen dan ook in alle gemeenten/steden in de regio naar beneden. Vooral de daling in Bonheiden en Berlaar is opvallend, daar daalde het aantal besmettingen respectievelijk van 43 naar 10 en van 24 naar 6. In alle andere gemeenten werden er tijdens de afgelopen drie dagen ongeveer de helft minder coronagevallen vastgesteld.

Regio Kempen

Ook in de Kempen daalden de cijfers fors, maar hier worden ze net niet gehalveerd. Het aantal besmettingen ging er op drie dagen tijd van 996 naar 515. Zes gemeenten springen eruit, omdat ze erg weinig nieuwe besmettingen hebben. Concreet gaat het om Dessel met 4, Vorselaar met 4, Arendonk met 3, Retie met 3, Ravels met 1 en Baarle-Hertog met geen nieuwe besmettingen. In Beerse (22), Lille (15), Meerhout (17), Olen (16), Oud-Turnhout (8), Vosselaar (13) en Laakdal (15) ging het aantal nieuwe coronagevallen met (meer dan) de helft naar beneden. In de andere gemeenten daalden de cijfers ook, maar in mindere mate.