16u32

6 jaar cel gevorderd voor brutale home invasion in Westerlo

Gewapend met boksbeugels, hamers en een ijzeren staaf. Zo vielen vijf gemaskerde mannen een appartement in Westerlo binnen op 29 juli 2020. De bewoner werd halfdood geklopt. Drie van de vijf daders staan hier vandaag voor terecht in de rechtbank van Turnhout waar er 6 jaar gevorderd wordt.

De brutale home invasion was volgens het parket een toelatingsproef om ‘full member’ te worden van motorclub Satudarah. De reden voor de afrekening? Het slachtoffer had zichzelf op facebook voorgedaan als zo’n full member, terwijl hij nog maar een ‘junior member’ was. 
 
Onderzoek wees uit dat het slachtoffer een tijd voor de aanval de overstap had gemaakt van motorclub Los Locos naar motorclub Satudarah. Hij was nog maar een beginnend lid. Volgens het reglement van de motorclub mogen zo’n leden geen symbolen van Satudarah gebruiken. Dat recht is voorbehouden voor full members. Het slachtoffer had echter wel symbolen van de motorclub op zijn facebookpagina geplaatst. Daarvoor moest hem een – erg gewelddadig – lesje worden geleerd.

Drie van de vijf leden van Saturdah stonden vandaag terecht voor de correctionele rechtbank in Turnhout, waar er 6 jaar cel gevorderd wordt. De twee andere indringers konden nooit geïdentificeerd worden.