0u13

(6/6) Hier en daar wat uitschieters in besmettingen

Voor de voorbije 24u rapporteert gezondheidsinstituut Sciensano voor de Kempen en Rivierenland iets meer besmettingen dan gisteren. Vandaag zijn het er 74 in totaal. Dat het cijfers lichtjes hoger ligt dan gisteren komt door een paar uitschieters hier en daar. Voor de rest ligt alles in lijn met de voorbije dagen.

Vooral in Rivierenland

Die uitschieters situeren zich vooral in de regio Rivierenland.Daar heeft Willebroek bijvoorbeeld 8 nieuwe besmettingen en Bornem 7. Heist-op-den-Berg heeft er ook wel 5, maar voor een grote gemeente als Heist valt dat eigenlijk nog mee. Net als de 9 nieuwe positieve gevallen in Mechelen.

Alle andere Mechelse gemeenten laten wel heel positieve cijfers optekenen. Berlaar heeft 2 extra corona-gevallen. Duffel, Lier en Putte hebben er 1. En alle andere gemeenten kregen er geen enkele besmetting bij.

5 is het meeste

In de Kempen zijn de cijfers zelfs nog wat beter. Daar zijn er 3 gemeenten met 5 nieuwe besmettingen: Hoogstraten, Mol en Laakdal. Daarna volgen Geel en Turnhout met 3 positieve gevallen. En Herentals heeft er 2.

En dan zijn er heel wat gemeenten met 1 extra coronabesmetting: dat zijn Balen, Dessel, Herenthout, Herselt, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Vosselaar en Westerlo. En in alle andere gemeenten waren er de afgelopen 24u geen nieuwe positieve testen.

 

Foto: archiefbeeld