6u26

(7/9) Besmettingscijfers blijven op hetzelfde niveau schommelen

De afgelopen dagen zijn er zowat 200 vastgestelde coronabesmettingen bijgekomen. Vooral in de regio Rivierenland werden bijkomende besmettingen opgemerkt. Aangezien Sciensano op zondag en maandag geen cijfers meer bekendmaakt, gaat het om een optelsom van drie dagen.

In vergelijking met vorige week dinsdag, ook een dag waarop de cijfers van meerdere dagen samengeteld worden, zien we in Rivierenland een stijging, in de Kempen is er dan weer een daling te zien.

113 besmettingen in Rivierenland

In de regio Rivierenland werden de afgelopen dagen in totaal 113 bijkomende gevallen genoteerd. Vorige week dinsdag waren dat er nog 92. Als grootste stad is Mechelen daarbij niet verwonderlijk de koploper. De Dijlestad telt 49 nieuwe besmettingen. In Willebroek liepen 22 mensen het virus op. Sint-Katelijne-Waver noteert 12 nieuwe gevallen.

De andere gemeenten blijven onder de 10 nieuwe besmettingen: Bonheiden (8), Putte (6), Lier (5), Puurs-Sint-Amands (4), Bornem (3), Duffel (2), Heist-op-den-Berg en Nijlen (1). Berlaar kon als enige gemeente de 0 houden.

5 Kempense gemeenten zonder nieuwe gevallen

In de Kempen kwamen er de afgelopen dagen 85 bevestigde gevallen bij. Vorige week waren dat er op dinsdag nog 97.

Mol telt het meeste aantal nieuwe gevallen, het zijn er 14. Ook Turnhout kwam boven de 10 uit, met 11 nieuwe besmettingen. De andere Kempense gemeenten blijven onder de 10 vastgestelde besmettingen: Hoogstraten (9), Geel en Herenthout (7), Balen (6), Arendonk (4).

In 3 gemeenten werden 3 nieuwe gevallen ontdekt, dat is het geval in Grobbedonk, Rijkevorsel en Vosselaar. In Beerse, Herselt, Hulshout, Kasterlee, Lille en Oud-Turnhout kregen telkens 2 inwoners te horen dat ze besmet zijn.

In Dessel, Herentals, Laakdal, Meerhout, Merksplas en Westerlo kwam er telkens 1 besmetting bij.

Met Baarle-Hertog, Olen, Ravels, Retie en Vorselaar kwam er in 5 gemeenten ook geen enkele nieuwe coronabesmetting bij.