23u05

8 bestuurders lopen tegen de lamp, een vrouw moet boete van 1260 euro direct betalen

Acht personen moesten hun rijbewijs voor een tijdje inleveren. Dat gebeurde na controles afgelopen weekend door de politie in Mechelen en Willebroek. Onder hen moest de politie drie bestuurders tegenhouden die drugs hadden genomen, vijf anderen werden beboet omdat ze teveel gedronken hadden. Een dame had enkele glaasjes teveel op. De vrouw had 1,8 gram pro mille alcohol in haar bloed. Aangezien zij in Nederland woont, moest zij haar boete van 1.260 euro onmiddellijk betalen, wat ze ook deed.

Alcohol mee gemoeid

Een andere bestuurder had ook teveel gedronken. Hij had maar liefst 2,3 gram pro mille alcohol in zijn bloed. Het was ook niet de eerste keer dat de man tegen de lamp liep. In mei 2019 verbaliseerden de politie hem ook al wegens strafbare alcoholopname in het verkeer, toen ook met onmiddellijke intrekking rijbewijs 15 dagen.

En er was nog een bestuurder die opnieuw teveel gedronken had. De man had 1,9 gram pro mille alcohol in zijn bloed. Op 01/02/21 werd hij ook al geverbaliseerd wegens strafbare alcoholopname in verkeer.

Nog twee anderen hadden teveel gedronken. Een van hen had 1,7 gram pro mille alcohol in zijn bloed. Hij is nog maar een beginnend bestuurder en nog geen 2 jaar houder van zijn rijbewijs categorie B. Een andere bestuurder had 2,1 gram pro mille alcohol in zijn bloed. 

Achter het stuur onder invloed van drugs 

Een jonge bestuurder met een voorlopig rijbewijs testte positief op cannabis en amfetamines. Hij gaf toe dagelijks 2 joints te roken. Bovendien zat hij achter het stuur terwijl het voor hem verboden was om te rijden tijdens een weekendnacht. Ook had hij geen “L”-teken aan de achterruit. 

Een andere vrouwelijke bestuurder testte positief voor het gebruik van cocaïne. Zij erkende 1 lijntje coke gesnoven te hebben, dat haar werd aangeboden. Bovendien had zij haar rijbewijs niet op zak. Tot slot kreeg betrokkene nog een extra boete omdat de schouwing van haar auto zo’n 4 maanden verlopen.  

Nog een bestuurder legde een positieve speekseltest af wegens het gebruik van cannabis. Hij gaf toe 2 joints gerookt te hebben in de loop van de nacht. Ook was de schouwing van zijn auto meer dan een jaar vervallen. 

E-step en kindje zonder gordel

Ook bemerkte de politie nog een 22-jarige bestuurder van een e-step. Die werd geverbaliseerd omdat hij zijn 20-jarige zus achter op die step vervoerde, wat verboden is.

Tot slot werd een bestuurder geverbaliseerd omdat hij zijn kindje van 1 jaar los vervoerde in zijn auto.