10u18

(8/3) 107 nieuwe besmettingen: daling in beide regio's / geen 2de vaccins gezet

In de Kempen zijn er 54 nieuwe besmettingen en in regio Mechelen 53. Een nagenoeg gelijk aantal dus maar in de Kempen wonen natuurlijk wel 125.000 mensen meer.

Alleen enkele cijfers in de Kempen

De stad Geel heeft met 9 de meeste nieuwe besmettingen vandaag. Mogelijk zijn die gelinkt aan het kinderdagverblijf in de Burgstraat dat gesloten is omwille van een aantal positieve testen. De stad Turnhout heeft 8 nieuwe gevallen en Ravels en Retie 5. 

Beerse, Rijkevorsel en Westerlo hebben 3 nieuwe besmettingen. 4 gemeenten hebben 2 nieuwe gevallen, 10 gemeenten hebben 1 nieuwe besmetting en 6 gemeenten houden de 0 vandaag.

Willebroekse haard levert nog besmettingen

Willebroek is vandaag ook koploper, deels via de basisschool 't Venneke, met 14 nieuwe positieve testen. Mechelen-stad volgt met 10 en Lier met 8.

Duffel heeft 4 nieuwe coronagevallen en Heist-op-den-Berg en Berlaar 3.

In Bornem, Nijlen, Putte, Puurs-Sint-Amands en Sint-Katelijne-Waver zijn 2 extra mensen besmet geraakt en in Bonheiden gaat het om 1 persoon.

Geen 2de vaccinaties gezet gisteren

Er zijn vandaag geen nieuwe volledige vaccinaties geregistreerd en dat is natuurlijk geen goed nieuws. Astra Zeneca had vorige week al laten weten dat het deze weekminder zou leveren.

In de loop van de week zijn er op verschillende plaatsen wel grootschalige inentingen voorzien. In Mechelen worden er bijvoorbeeld op woensdag en donderdag 3000 vaccins gezet.