21u25

(9/10) Weer wat minder besmettingen

De afgelopen 24 uur hebben 122 Kempenaars en inwoners van Rivierenland positief getest op covid-19. Dat zijn er een 20-tal minder dan de twee dagen voordien. En dat zijn er ook minder dan een week eerder op zaterdag.

Mechelen doet het goed

De goede cijfers zijn vooral toe te schrijven aan de stad Mechelen. Daar testten 'maar' 8 inwoners positief op corona. Dat zijn er 21 minder dan een dag eerder. Ook Nijlen scoort goed. Daar kwam er geen enkele besmetting bij. In Duffel maar 1. En in Berlaar en Putte waren het er 2. In Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver 3.

Iets minder goede cijfers zijn er voor Heist-op-den-Berg. Daar waren er 13 positieve testen. Dat is al een aantal dagen zo. Wellicht nog de naweeën van een uitbraak op een school. In Lier waren het er net zoals in Mechelen 8. Maar dat is dan ook een grotere stad. 4 nieuwe besmettingen in Bornem en 5 in Willebroek en Puurs-Sint-Amands telkens 5 zijn er dan weer relatief veel.

Opvallende cijfers in Lille

In de Kempen vallen vooral de besmettingen in Lille op. Daar zijn het er 10. Dat zijn er relatief veel. Turnhout heeft er in absolute cijfers wel meer: 16. Maar dat is dan wel een stad met veel meer inwoners. Hoogstraten telt 7 nieuwe besmettingen. En in Hulshout zijn het er 4. Dat heeft wellicht alles te maken met een uitbraak in een schooltje.

Er zijn ook 7 Kempense gemeenten waar er geen enkele besmetting bijkwam: Baarle-Hertog, Dessel, Herenthout, Herselt, Meerhout, Oud-Turnhout en Ravels. Alle andere Kempense steden en gemeenten hebben er tussen de 1 en de 3.

Omdat heel veel volwassenen gevaccineerd zijn en jongeren of kinderen niet of amper ziek worden van corona, blijft de druk op de ziekenhuizen in de Kempen en Rivierenland nog altijd beperkt. Maar het toont wel aan dat het virus, ondanks die hoge vaccinatiegraad bij ons, ook hier nog altijd blijft rondgaan.

 

Foto: archiefbeeld