7u17

(9/9) Opnieuw onder de 100 nieuwe coronabesmettingen

Er zijn de afgelopen 24 uur opnieuw minder dan 100 coronabesmettingen vastgesteld in onze regio. De regio Rivierenland zorgt voor het merendeel van de nieuwe gevallen: 52. In de Kempen werden 37 nieuwe besmettingen genoteerd. In totaal komen er dus 89 coronabesmettingen bij in onze regio.

Mechelen opnieuw uitschieter

In de regio Rivierenland zorgt Mechelen als grootste stad opnieuw voor het merendeel van de besmettingen. In de Dijlestad kregen 24 inwoners te horen dat ze corona hebben. De rest van de steden en gemeenten blijft onder de 10.

Nijlen telt 6 nieuwe gevallen. In Willebroek komen er 5 bij. In Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Puurs-Sint-Amands werden telkens 4 nieuwe besmettingen vastgesteld. In Bonheiden waren dat er 2.

Berlaar, Bornem en Heist-op-den-Berg hebben elk 1 nieuwe coronabesmetting in de gemeente. Lier en Putte noteerden de afgelopen dag geen nieuwe gevallen.

Geen uitschieters in de Kempen

In de Kempen komen er 37 besmettingen bij. Maar die zijn in elke gemeente op 1 hand te tellen, met uitzondering van Herentals en Mol waar telkens 6 nieuwe gevallen genoteerd werden.

Turnhout kent 4 nieuwe coronabesmettingen. Balen en Geel krijgen er elk 3 nieuwe gevallen bij. Herselt, Kasterlee, Ravels en Rijkevorsel tellen 2 inwoners extra die het virus hebben.

In Dessel, Hoogstraten, Hulshout, Meerhout, Merksplas, Olen en Oud-Turnhout werd er telkens 1 besmetting vastgesteld.

Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Grobbendonk, Herenthout, Laakdal, Lille, Retie, Vorselaar, Vosselaar en Westerlo zijn er geen bijkomende gevallen.