20u34

Aantal besmettingen blijft stijgen, maar minder fors dan gisteren

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen 24u opnieuw flink gestegen in de Kempen en het arrondissement Mechelen. Opnieuw kwamen er in totaal 614 nieuwe besmettingen bij. Dat dat zijn er wel heel wat minder dan gisteren toen er meer dan 800 gevallen waren.

Dat kan te maken hebben met de rapportering. Waardoor de tests van een aantal dagen samenkomen. Maar het kan ook betekenen dat de curve toch stilaan lichtjes afgebogen wordt. Nationaal ziet Sciensano, het onderzoekscentrum dat de cijfers bundelt, tekenen in die richting. Maar dat betekent niet dat alles nu goed gaat. Het virus gaat nog altijd stevig rond. En vooral: het aantal ziekenhuisopnames blijft fors toenemen. Ziekenhuizen zijn dan ook al bezig met het uitstellen van niet-dringende ingrepen.

Mol en Geel hotspots

In de Kempen merken we nog altijd een grotere toename in Geel (+30) en Mol (+32). Dat zijn natuurlijk ook grotere steden. Maar zeker voor Mol is dat toch heel wat minder dan de dag voordien. En hetzelfde geldt voor buurgemeente Balen. Daar werden nog altijd 19 besmettingen geteld. Maar ook dat zijn er heel wat minder dan een dag eerder toen er zelfs 40 nieuwe gevallen werden geteld.

Hetzelfde fenomeen zien we in bijna alle andere Kempense steden en gemeenten. De cijfers blijven daar wel stijgen. En dikwijls zelfs met dubbele cijfers. Maar toch gaat het in de meeste gevallen om iets minder besmettingen dan 24u eerder.

Net geen 100

In Mechelen kwamen er op een dag tijd 99 nieuwe Covid-19-patiënten bij. Donderdag ging Mechelen nog over de magische grens van 100. Dus ook daar nog altijd een forse toename. Maar iets minder dan een dag eerder.

Andere steden en gemeenten waar het virus fel blijft woekeren zijn Heist-op-den-Berg (+39) en Lier (+26). Niet toevallig wonen daar ook meer mensen. Maar daar gaan ze wel tegen de tendens in en stijgt het aantal nieuwe besmettingen toch nog harder. Het virus is dus zeker nog niet onder controle.

Meer info vind je in ons dossier over corona en het exact aantal besmettingen in je gemeente kan je volgen op onze corona-kaart die elke dag een update krijgt.