22u51

Aantal besmettingen chirokamp Sluis loopt op tot 50

Sinds het stopzetten van het zomerkamp van chiro Sluis zijn intussen al 50 besmettingen vastgesteld bij de deelnemers. Dat laat het gemeentebestuur van Mol weten. "De snelle verspreiding is onder andere te wijten aan de extra besmettelijke deltavariant", klinkt het.

Het kamp in Heist-op-den-Berg werd begin vorige week stilgelegd nadat een van de deelnemers symptomen kreeg en besmet bleek te zijn. Meteen werden de zowat 100 deelnemers, gaande van leden, leiding tot de kookploeg, getest. Na een eerste testronde bleken 23 mensen besmet. Intussen blijkt dat aantal verdubbeld te zijn.

"In een mail naar de ouders benadrukten we daarom nogmaals het belang van het strikt volgen van de quarantainemaatregelen", zegt het gemeentebestuur. "Enkel zo kan de verdere verspreiding naar gezins- en familieleden, vrienden, kennissen,… gestopt worden."

"Vandaag, dinsdag 13 juli, wordt bij vele kampaanwezigen de 2de test afgenomen. We hopen alle resultaten tegen morgenavond te ontvangen, waarna de crisiscel een nieuwe evaluatie maakt", besluit de gemeente.