18u33

Aantal besmettingen kamp Chiro Sluis loopt op tot 60

Na de tweede testronde bij de deelnemers van het zomerkamp van Chiro Sluis (Mol) zijn er 10 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat brengt het totaal aantal besmettingen van het kamp op 60. Dat is iets meer dan de helft van het totale aantal deelnemers aan het kamp.

"Dit is uiteraard niet weinig, maar het kon veel erger zijn", klinkt het bij de gemeente Mol. "De extra besmettelijke deltavariant is veel moeilijker te bestrijden, dankzij de strikte opvolging van de kampleden en hun gezinnen dooft de cluster verder uit."

Alle leden werden afgelopen dinsdag een tweede keer getest. "Enkele leden ondergingen al vroeger een tweede test omdat zij symptomen vertoonden."

Het kamp werd begin vorige week stopgezet toen een deelnemer besmet bleek te zijn met corona. Bij een uitgebreide testing van alle deelnemers (jongeren, leiding en kookploeg) bleek het virus zich al sterk verspreid te hebben. Iedereen moest in quarantaine. Deze week bleek ook één vader die niet mee op kamp was, besmet. Maar de uitbraak blijkt stilaan onder controle.