10u51

ACV werkgroep spoor wil betere en verzekerde treinverbindingen in de Kempen

ACV werkgroep spoor heeft vanmorgen aan het station van Mol flyers uitgedeeld aan de treinreizigers. Daarmee vragen ze opnieuw aandacht voor de treinproblematiek in de Kempen. De werkgroep wil dat de NMBS het vervoeraanbod de hele dag garandeert en dat de stiptheid, betrouwbaarheid en comfort voor de reizigers optimaal is. Nu worden soms treinen afgeschaft omwille van te kort van personeel.

Zo is de aansluiting vanuit Mol met de stoptrein in Lier richting Leuven momenteel onbestaande. De werkgroep wil dat deze aansluiting terug hersteld wordt. En ook de aansluiting in Herentals  richting Brussel laat te wensen over. Want de trein naar Brussel is vervroegd zodat reizigers vanuit Mol en Geel regelmatig geen aansluiting meer hebben in Herentals. De werkgroep vraagt een verzekerde aansluiting. Ook de aansluiting richting Brussel en kust moet verbeterd worden in het weekend. 

Om de treinen stipter te laten rijden, moet de lijnsnelheid verhogen van 120 km per uur naar 140 km per uur. In een eerste fase van Lier naar Herentals en in een tweede fase op heel de lijn. Ook de inzet van nieuw en modern materiaal kan hierbij helpen.