1u06

Aftrap zomercampagne Politie Regio Turnhout: "Na het zuipen, niet achter het stuur kruipen"

Politie Regio Turnhout wil festivalgangers sensibiliseren en lanceert daarom de zomercampagne 'na het zuipen, niet achter het stuur kruipen'. Dat is een campagnespot die de politiezone vanaf vandaag verspreidt via sociale media. Voor die spot kon de politie rekenen op de medewerking van Herentalsenaar Nick Kraft. De Politie Regio Turnhout zal komend weekend trouwens ook verscherpte drugscontroles houden op het festivalterrein van Sunrise.

Komend weekend zakken duizenden festivalgangers af naar het recreatiedomein De Lilse Bergen voor Sunrise.  Sunrise is maar één van de vele festivals en evenementen deze zomer. Dat er na twee coronajaren weer kan gefeest en gefuifd worden, is leuk.  Maar toch hoopt de Politie Regio Turnhout dat jongeren, maar ook ouderen, verstandig omspringen met alcoholgebruik op festivals of zomerevenementen en 'neen' durven zeggen tegen drugs.  

Ronny Retro

Politie Regio Turnhout wil daarom iedereen en festivalgangers in het bijzonder, sensibiliseren om 'na het zuipen, niet achter het stuur te kruipen'.  De politie wil die boodschap zo ruim mogelijk verspreiden met een campagnespot.  
Voor die spot kon de Politie Regio Turnhout rekenen op de medewerking van Herentalsenaar Nick Kraft van Big Brother en bij het grote publiek intussen ook heel wat bekendheid verwierf dankzij zijn projecten Lowriderz, den Benny en Ronny Retro.  Als dat laatste bracht Kraft vorige zomer het nummer 'Zuipte wa teveel' uit, een cover van de hit 'Zeil je voor het eerst' (Bart Kaëll), maar dan met een eigenzinnige tekst, op maat van de jongeren.  Als DJ Ronny Retro draait hij dat nummer op zowat elke DJ-set, met de afsluitende boodschap 'Na het zoape, ni achter het stuur kroape!'. Nick Kraft wil jongeren op die manier bewustmaken van de gevaren van alcohol achter het stuur.  Wie een glaasje te veel op heeft, laat zich beter door een Bob thuisbrengen.   

Verscherpte controles 

De Politie Regio Turnhout zal komend weekend trouwens ook verscherpte drugscontroles houden op het festivalterrein van Sunrise.  Ze zet daarvoor heel wat extra manschappen in en kan rekenen op de steun en de medewerking van o.m. het Parket Antwerpen, de federale politie, collega’s van de politiezone Balen-Dessel-Mol en ook de festivalorganisator. 

OMS-FEST

De Politie Regio Turnhout zal komend weekend de richtlijnen uit de omzendbrief OMS-FEST toepassen.  OMS-FEST staat voor Onmiddellijke Minnelijke Schikking op FESTivals.  
De richtlijnen in die omzendbrief gelden enkel voor wie tijdens het festival betrapt wordt op het bezit van drugs voor persoonlijk gebruik.  Voor minderjarigen of mensen die in het bezit zijn van dealershoeveelheden drugs gelden die richtlijnen niet.  Wie als meerderjarige op het festivalterrein betrapt wordt op het bezit van drugs voor persoonlijk gebruik, krijgt het voorstel tot de betaling van een onmiddellijke minnelijke schikking.  Wie die minnelijke schikking niet betaalt, zal het festivalterrein moeten verlaten.

Foto's: Politie Regio Turnhout