13u06

Agenten gewond na vechtpartij aan Berlaars café: burgemeester sluit zaak

In Berlaar heeft burgemeester Walter Horemans café Doortje in de Stationstraat voor twee weken gesloten na een incident waarbij 2 politieagenten gisteravond gewond zijn geraakt. (Foto: Seppe Van Rooy)

De zaakvoerder hield zich al enkele keren niet aan de opgelegde coronamaatregelen en kreeg al een verwittiging. Toen gisteravond de politie rond 23 uur de uitbater erop attent kwam maken dat het café moest sluiten, kwam het tot een handgemeen met een dronken klant van het café die nog op het terras zat.

Twee vrouwelijke agenten moesten voor verzorging naar het ziekenhuis. Ze zijn volgens de burgemeester 4 dagen werkonbekwaam. De klant kon uiteindelijk overmeesterd worden en is opgepakt.

De uitbater verdedigde zich tijdens een overleg met de gemeente vanmorgen. Hij zou net zijn café aan het sluiten geweest zijn en zegt dat hij het slachtoffer is van het slechte gedrag van één van zijn klanten.

Maar de burgemeester besliste toch om het café van 1 tot 15 augustus dicht te houden.  Het moet een waarschuwing zijn voor andere café-uitbaters om zich aan de maatregelen te houden en alle klanten op tijd naar huis te sturen. De betrokken zaakvoerder riskeert ook nog een boete.

Ook café in Lier moet 7 dagen dicht blijven

En burgemeester Frank Bogaerts heeft dan weer café In’t Kruisken aan het Kardinaal Mercierplein in Lier laten verzegelen. De zaak moet 7 dagen dicht blijven na zeker vier vertredingen tegen de coronamaatregelen. Het café bleef al in juni en juli enkele keren te laat open, nog voor het vervroegde sluitingsuur dat door de provincie werd opgelegd. Sommige medewerkers droegen ook geen mondmasker.