2u36

"Al 54,66% van 65-plussers kreeg boosterprik"

De vaccincatiecampagne voor de boosterprik draait op volle toeren in Balen, Dessel, Mol en Retie. Al meer dan de helft van de 65-plussers in van de eerste lijnszone heeft al een derde prik (of tweede na vaccinatie met Johnson & Johnson) gekregen. De komende dagen zullen er daar nog heel wat bijkomen, want de volgende dagen staan er nog heel wat boosterprikken gepland.

In totaal hebben 13.200 van de zowat 81.000 inwoners van de 4 gemeenten al een extra vaccin gekregen. Dat is een goeie 16 procent van de totale bevolking van de eerstelijnszone. "De afgelopen weken konden we telkens meer dan 3.500 inwoners uitnodigen waarvan de tussentermijn met de eerste vaccinatie al voldoende groot is. We hopen een gelijkaardig cijfer vandaag of morgen nog te kunnen herhalen", klinkt het. Donderdag werd er nog tot 22 uur gevaccineerd. Op 8 december, 13 december en 14 december wordt er opnieuw gevaccineerd.

Naast de boostervaccins zijn ook mensen die zich voor het eerst willen laten vaccineren ook nog steeds welkom.

De eerstelijnszone vraagt om een afspraak zo veel mogelijk online te bevestigen om lange wachttijden bij het callcenter te vermijden. "Ook de huisartsenwachtpost heeft het ’s avonds, 's nachts en tijdens de weekend enorm druk met inkomende telefoons", klinkt het. "De wachtpost benadrukt dat je deze uitsluitend contacteert voor een consultatie door een arts voor dringende medische opvolging die niet kan wachten. De wachtpost is niet bedoeld voor hoogrisicocontacten met vragen over de opvolging van coronatesten en quarantaine."