13u22
De wereld vandaag

Al 80.000 euro steun voor Mechelse horeca via #tweeduizendHARThonderd

Exact een jaar na de eerste horecasluiting, op 13 maart, lanceerde brouwerij Het Anker samen met de stad en enkele bedrijven een crowdfundingsactie om de Mechelse horeca te steunen. Drie dagen voor het einde van de campagne staat de teller al op 80.000 euro. De actie hoopt de komende dagen de kaap van de 100.000 euro te ronden.

Om de laatste drie dagen (de horeca mag vanaf zaterdag haar terrassen opnieuw openen) nog aan dat bedrag te komen, is de insteek van de campagne veranderd van ‘all or nothing’ naar een vrije donatie campagne. "Elke euro maakt wel degelijk een verschil voor de deelnemende horecazaken, en gezien de grootte van het bedrag +80.000 euro, vonden we het terecht om daarmee alsnog de Mechelse horeca te steunen", zegt Charles Leclef van Het Anker.

Bedankpakket

Mechelse horecazaken konden zich registreren voor de actie. Iedereen die wil kon op de website van de actie een bedrag doneren. In ruil daarvoor krijg je een bedankpakket. Met daarin onder meer een fles Gouden Carolus of flesjes Duvel.