14u49

Alweer bijna 200 nieuwe coronabesmettingen in onze regio (12/10)

Het aantal nieuwe besmettingen met Covid-19 blijft in onze regio, net zoals in de rest van het land, sterk toenemen. Voor Mechelen en Kempen samen zijn dat er 197 in totaal, volgens de cijfers van Sciensano.

MECHELEN
In Mechelen komt het totaalaantal nieuwe gevallen op 92. In de stad Mechelen komen er maar liefst 50 nieuwe besmettingen bij. Puurs-Sint-Amands telt 11 nieuwe gevallen; in Willebroek zijn er dat 10. Sint-Katelijne-Waver heeft 4 nieuwe besmettingen. Heist-op-den-Berg, Bonheiden, en Bornem tellen er 3. Berlaar, Lier, Nijlen en Putte hebben het laagste cijfer: 2 nieuwe gevallen.

KEMPEN
In de Kempen staat de teller op 105 nieuwe besmettingen. De opvallendste stijging zien we in Turnhout met 12 nieuwe meldingen, gevolgd door Mol, dat er 11 telt en Rijkevorsel 10.  Daarna komen Beerse en Hoogstraten met elk 8 nieuwe gevallen, gevolgd door 7 besmettingen in Olen, 6 besmettingen in Herentals & Geel; en 5 in Balen. 
Meerhout heeft 4 nieuwe meldingen. In Dessel, Grobbendonk, Oud-Turnhout, Retie, Westerlo en Laakdal liepen er telkens 3 inwoners een besmetting op. 

In Arendonk, Kasterlee en Merksplas zien we er 2. Het rijtje wordt gesloten door Herenthout, Herselt, Ravels en Vosselaar met overal één nieuwe besmetting. 
Check het totaal aantal besmettingen in jouw gemeente op onze overzichtskaart. Meer achtergrond bij de cijfers lees je in ons dossier over corona.