20u04

Aster Vranckx verlaat KV Mechelen voor Wolfsburg

De 18-jarige Aster Vranckx heeft een toptransfer te pakken. Het toptalent van KV Mechelen verlaat Malinwa aan het einde van dit seizoen voor het Duitse Wolfsburg. De middenvelder doet het seizoen dus wel nog uit bij KV.

Vranckx brak vorig seizoen door bij KV en groeide in geen tijd uit tot een echte sterkhouder. Al vrij snel stond hij in de belangstelling van heel wat Europese teams. Maar Malinwa kon z'n talent deze zomer nog houden. Nu laat de club Vranckx dus toch vertrekken. Wolfsburg staat op dit moment 5de in de Bundesliga en is de ex-club van onder andere Kevin De Bruyne. Doelman Koen Casteels is er aanvoerder.

“Het project van Wolfsburg sprak mij direct aan. Ze hebben een plan met mij", reageert Vranckx op de website van KV Mechelen. "Mijn interesse was gewekt vanaf de eerste seconde. Veel spelers die nu aan de top spelen, zijn bij Wolfsburg gepasseerd. Ik ben blij dat alles rond is nu. Maar de fans hier mogen gerust zijn. Ik ga mij voor de volle 100% focussen op de wedstrijden met KV Mechelen en mij zonder kopzorgen inzetten tot het einde van dit seizoen.”

"Dubbel gevoel"

“Langs de ene kant zie je nooit graag een speler als Aster vertrekken, zowel qua spelstijl als qua mentaliteit past hij bij Malinwa", zegt CEO van KV Mechelen Frank Lagast. "Anderzijds zijn we trots dat een speler uit onze eigen jeugd weldra vertrekt naar een Duitse topper. Het bewijst dat spelen voor de jeugd van KV Mechelen een mooi begin kan zijn van een internationale carrière. Financieel is een transfer van deze grootorde uiteraard een serieuze opsteker in deze coronatijden zonder supporters in het stadion."