16u10
De wereld vandaag

Automatische toegangscontrole in ziekenhuis Mol

Wie in het Heilig Hartziekenhuis in Mol moet zijn, mag zich voortaan aan een volledig geautomatiseerde toegangscontrole verwachten. Met de ingebouwde mondmaskerdetectie en temperatuurcheck kan men de toestroom van patiënten en bezoekers gecontroleerd en veilig laten verlopen. Het ziekenhuis is Mol is het eerste in de regio dat dergelijke controle gebruikt.

Wie in het ziekenhuis moet zijn, zal een geautomatiseerde toegangscontrole moeten doorlopen en dit kan enkel met een geldige toegangscode. Voor patiënten is dat simpelweg de klever die ze krijgen aan het onthaal. Patiënten die meermaals per week naar het ziekenhuis komen, bijvoorbeeld voor de revalidatie of de dialyse afdeling, ontvangen bij de opstart van hun traject een code die geldig is tijdens hun behandeling. Vertegenwoordigers of sollicitanten krijgen een sms of mail met een code.

Bezoek

Bezoekers van patiënten mogen door de coronamaatregelen voorlopig slechts in uitzonderlijke gevallen binnen. Zolang deze regel van kracht is, blijft het ziekenhuis de bezoekerspassen hanteren. Uiteraard zal een soepelere bezoekersregeling in de toekomst mogelijk zijn en wordt de toegangscontrole hier dan op aangepast.

De rechtstreekse koppeling tussen de software van de toegangspoortjes en het patiënten-administratiesysteem biedt heel wat voordelen.Fouten worden daarmee uitgesloten. Het systeem is snel en betrouwbaar en de geïntegreerde methode maakt dubbele registraties of voorafgaande QR codes overbodig.