22u58

AZ Rivierenland start met elektronisch patiëntendossier

AZ Rivierenland start met de uitrol van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Via het softwarepakket Primuz worden alle zorg- en administratieve processen van afsprakenbeheer tot medische en verpleegkundige zorgen en medicatie in één systeem gebundeld.

Het AZ is het vijfde ziekenhuis dat Primuz in gebruik neemt. Voor de patiënten verandert er ook wat, want voortaan zal iedereen voor zowel een ambulante afspraak als een opname zich eerst moeten aanmelden via één van de inschrijvingskiosken. Daarnaast kunnen patiënten voortaan op een online patiëntenportaal, via een beveiligde login, heel eenvoudig een afspraak maken, hun persoonlijke gegevens wijzigen of de historiek van raadplegingen en opnames consulteren.

Tweede fase volgt

“De komende maanden bouwen we stelselmatig de online afspraken verder uit. De tweede fase volgt eind 2021, waar we gedurende een periode van twee jaar stapsgewijs overgaan naar één geïntegreerd systeem dat alle zorgprocessen ondersteunt en waarin alle medische en verpleegkundige informatie vervat zit.”, zegt afgevaardigd bestuurder Bart Van Bree.