15u17

AZ Sint-Maarten en Imelda ontvangen zo’n 5.000 flesjes alcoholgel

Begin mei ging alcoholflesje nummer 10.000 de deur uit en startte Immo Vercammen haar vastgoedactiviteiten weer op na de versoepeling van de coronamaatregelen. Al hield dat bestuurder Steven Van den Eynde, oud-scout aka Vrolijke Stern, niet tegen om zijn kruistocht verder te zetten. Deze week doneerde hij onder andere een 5.000 flesjes alcoholgel aan AZ Sint-Maarten in Mechelen en Imelda in Bonheiden. Daarmee staat het totaal van gratis verdeelde flesjes intussen op 25.000.

Vrolijke stern

Bij de start van de coronacrisis ruilden enkele oud-scouts de geklede broek en het hemd in voor hun scoutsdas. Ze besloten hun jeugdbelofte weer na te komen en iedere dag een ‘goede daad’ te verrichten. Het resultaat: de actie Vrolijke Stern tegen corona groeide in geen tijd uit tot één grote solidariteitsactie.

Duizenden alcoholflesjes werden intussen gratis verdeeld via lokale handelaars in Putte en de omliggende gemeenten. Ook nu de economie zich stilaan weer op gang trekt, zet Vrolijke Stern zijn initiatief verder. Zo mochten AZ Sint-Maarten en Imelda elk een 2.500-tal alcoholflesjes in ontvangst nemen.