0u27

Baby’s en peuters welkom in bib van Willebroek

Om het leesplezier bij de allerkleinsten te stimuleren vult de bibliotheek van Willebroek haar boekencollectie aan. Voortaan kunnen ook ouders met hun baby of peuter terecht in de bib.

Boekstart-programma

Het Boekstart-programma wil ouders ervan bewust maken dat je nooit vroeg genoeg kan beginnen met boeken lezen en ontdekken.

Een baby kan volgens de bibliotheek een boek op verschillende manieren ontdekken. Zo kunnen ze hiermee spelen, eraan voelen, sabbelen of zelfs ermee gooien.

“Onze bibliotheek biedt al tal van jeugdboeken, materialen en spelen aan en nu richten we ons ook op de allerkleinste kinderen. Voor iedereen is er voortaan wel iets te vinden”, zegt schepen van Cultuur Maaike Bradt.

Speciale hoek

Daarvoor heeft de bib een speciaal hoekje voor ouders en hun baby’s en peuters ingericht.

“Hierbij hielden we rekening met de specifieke noden van de kinderen, zodat zij op een veilige en ontspannende manier kennis kunnen maken met al onze nieuwe peuter- en babyboekjes. Je vindt er badboekjes, (stoffen) knisperboekjes, kartonnen boekjes, zoekboekjes, schuifboekjes, boekjes met verhalen, liedjes of versjes”, legt schepen Maaike Bradt uit.

De materialen zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden en worden na inlevering ontsmet of gereinigd.

Op zaterdag 18 september gaat de nieuwe baby- en peuterhoek open.