17u37

Balen maakt schoolomgevingen rookvrij

De Balense schoolomgevingen zijn voortaan rookvrij. Eerder werden in de gemeente ook al recreatiedomein Keiheuvel en de 14 speelpleinen rookvrij gemaakt. Later volgen ook nog de sportterreinen en de omgeving rond openbare gebouwen in de gemeente. Je herkent de rookvrije plaatsen aan de opvallende borden van ‘Generatie Rookvrij’. Op die manier hoopt de gemeente dat kinderen minder in contact komen met roken zodat zij ook minder geneigd zijn om ermee te starten want ‘zien roken, doet roken’.

De nadruk wordt gelegd op sensibiliseren en niet op verbieden. De gemeente rekent dan ook op het begrip en de medewerking van de rokers. Zo krijgen kinderen het goede voorbeeld en worden ze beschermd tegen tabaksverslaving. De bedoeling is dat geen enkel kind, geboren vanaf 2019, ooit nog iemand ziet roken.

Om de campagne kracht bij te zetten werden de bellenblazers boven gehaald. Onder de slogan ‘Ik blaas liever bellen dan rook’ hebben de kinderen van lagere school Curieuzeneuzen (Centrum) en de kleuters van De Bijenkorf (Rosselaar) hun nieuwe - rookvrije- schoolomgeving ingeluid.