15u14

Bart Somers wint Internationale Civic Leader Award

Vlaams minister en titelvoerend burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open VLD) heeft de internationale Civic Leader Award gewonnen. Die onderscheiding kreeg hij omdat "Somers van diversiteit een succes maakt in Mechelen".

Vijf jaar geleden werd Bart Somers al uitgeroepen tot 'beste burgemeester ter wereld'. Nu krijgt hij een nieuwe onderscheiding. De prijs wordt uitgereikt door The Academy of Urbanisme, een organisatie van Europese urbanisten en architecten, gevestigd in Londen. Bij de genomineerden behoorden onder meer Anne Hidalgo (burgemeester van Parijs) en Sadiq Khan (burgemeester van Londen). Uiteindelijk won de Mechelse burgemeester het pleit.

“Een ongelofelijk eer voor onze stad. Dit is geen prijs voor mij persoonlijk, maar voor alle Mechelaars", reageert Bart Somers. "Samen hebben wij getoond dat met een gedurfd beleid en de medewerking van velen een stad haar problemen kan overwinnen. Rond de eeuwwisseling was Mechelen zowat het zieke broertje van de Vlaamse steden, vandaag een levendige en dynamische plek die inspireert tot ver buiten onze landsgrenzen."

"Mechelen bewijst dat het lokale niveau het verschil kan maken. De typische Mechelse aanpak maakt school en dat is de verdienste van alle Mechelaars”, aldus Somers.