10u24

Basketbalcub Geel en NRG Fitness slaan handen in elkaar

Basketbalclub Geel (BBC Geel) en fitnessclub NRG gaan samenwerken om de baksetballers naar een hoger niveau te tillen. De spelers van het nationale herenteam en het jong aanstormend talent, krijgen een intensieve en professionele begeleiding. De andere clubleden kunnen tegen een korting gaan fitnesssen.

Door de coronacrisis is het zowel voor de basketbalclub, die lang niet normaal heeft kunnen trainen, als voor de fitnesssector, die maandenlang verplicht gesloten werd, een moeilijke periode geweest. Dat er nu eindelijk terug perspectief is stemt hen hoopvol om eindelijk opnieuw sportieve doelen te kunnen vooropstellen.

“Onze spelers zijn gebeten om het verloren coronaseizoen in te halen", zegt BBC-voorzitter Koen Geerts. "En daar hoort natuurlijk een goede voorbereiding en sportieve begeleiding bij. Deze samenwerking laat toe om onze spelers een programma op maat aan te bieden. Dit is een niet te onderschatten meerwaarde op het vlak van blessurepreventie na een seizoen waar er niet gebasket kon worden en voor het individueel groeitraject voor onze spelers.”

 

"Sportief gegroeid"

Ook NRG Fitness, die17 clubs telt in ons land, hecht veel belang aan de samenwerking met de lokale basketbalclub. “Om samen sterker uit een periode zoals deze te komen is super!", vertelt clubmanager Pjotr Percic. “We hebben in het verleden ook al grote samenwerking gehad met clubs die hierdoor op sportief vlak ongelooflijk zijn gegroeid. Dit is ook wat we met BBC Geel willen bereiken. Om de club en de spelers door middel van fitness naar een hoger niveau te helpen.”