8u04

Bejaarde bewoonster overleden na zware brand Rijmenam

Een bejaarde vrouw is overleden na een brand In de Broekstraat in Rijmenam bij Bonheiden. Dat meldt GVA. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en in zorgwekkende toestand overgebracht. Later is ze daar overleden.

De brandweer redde afgelopen nacht de bejaarde vrouw uit haar woning. De woning liep grote schade op. Het vuur brak donderdagavond laat uit en breidde razendsnel uit.

Bij de aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog uit aan de achterzijde van de woning. Toen de brandweer vernam dat er zich nog iemand in de woning bevond, braken ze de rolluiken open op zoek naar de bewoonster.  Vermoedelijk zocht het slachtoffer nog een uitweg. Want de vrouw werd snel vlakbij de deur bewusteloos teruggevonden.Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar ze later overleed. Het slachtoffer woonde er samen met haar dochter. Haar dochter kon zich net op tijd uit de brand redden. 

Uiteindelijk kreeg de brandweer het vuur snel onder controle maar kon niet verhinderen dat de woning veel schade opliep. Vooral achteraan, in een technische ruimte, is de schade groot. Hoe de brand is kunnen ontstaan, wordt vandaag onderzocht.De brandweer gaat ervanuit dat het vuur accidenteel is ontstaan.