16u46

BelOrta overhandigt cheques aspergeprimeur aan goede doelen

Een week na de verkoop van de eerste asperges heeft BelOrta uit St.-katelijne-Waver de cheques overhandigd aan de goede doelen. De vijf goede doelen ontvingen elk een cheque van 1200 euro in de serres van producenten Leo Verdonck & Marja Van Dessel uit Broechem, waarvan ook de eerste asperges afkomstig waren.

Door de winterprik van afgelopen week werd de symbolische overhandiging van de cheques een week uitgesteld. Deze eerste asperges zijn afkomstig uit serres, later volgen de asperges die groeien onder tunnels en tot slot komen de asperges uit openlucht. Een nieuwigheid dit jaar is dat de asperges verkocht zullen worden in kartonnen schaaltjes. 

5 goede doelen 

Het geld gaat naar campagne en acties ter preventie van darmkanker, vertelt Luc Colemont, Managing Director van vzw Stop Darmkanker, bij De Sperwer zullen ze het geld dan weer gebruiken om hun moestuin te verbeteren, Boven De Wolken zal het geld investeren in de dagelijkse werking zodat de vzw verder kan groeien en ze de fotosessies gratis kunnen blijven aanbieden. Hachiko vzw zal de gift dan weer aanwenden om nieuwe pupjes te laten starten aan hun opleiding tot assistentiehond. Ook bij vzw Pinocchio zijn ze blij met de gift om jeugdige brandwondenslachtoffers en hun familie te helpen.