2u38

Bende Nederlandse fietsendieven opgerold in Merksplas

Politie Noorderkempen kon een Nederlandse bende fietsendieven arresteren. 33 fietsen van de bende werden teruggevonden in een loods in Merksplas. Alle gedupeerden van de bende zijn Nederlanders. 3 verdachten, twee Nederlandse mannen en één vrouw, werden aangehouden.

Trackingsysteem in fiets

De zaak ging aan het rollen toen begin mei een Nederlands slachtoffer meldde dat zijn fiets werd gestolen en dat die zich met zekerheid in een loods in Merksplas was. Dankzij een trackingsysteem op de fiets werd geplaatst, wist de man precies waar zijn fiets zich bevond.  Verder zou er zich op de locatie nog een tweede gestolen fiets bevinden. 

Wanneer de speurders ter plaatse gaan, treffen zij in de loods 33 fietsen aan, waarvan veel elektrische modellen. Ook de fiets van het slachtoffer wordt aangetroffen.

3 verdachten opgepakt 

De lokale recherche voert verder onderzoek en kunnen drie verdachten identificeren, twee Nederlandse mannen van 34 en 33 jaar en één vrouw van 33 jaar. Eén van de verdachten heeft een fietsenwinkel in Nederland.  Er worden na verder onderzoek 16 fietsen geïdentificeerd als gestolen, allemaal om en rond de regio van Utrecht.  Die fietsen werden ondertussen teruggegeven aan de Nederlandse slachtoffers. 

De verdachten werden voorgeleid voor feiten van heling en bendevorming.  De onderzoeksrechter hield hen aan en ondertussen werd de aanhouding van twee verdachten bevestigd door de raadkamer, die ook beslist heeft dat de vrouwelijke verdachte vrij mocht bij betaling van een borgsom.